Slide One

Over
Hang Loose

Hang Loose Sportcasting plaatst sporters en sportmodellen in reclame, film, televisie en fotografie. Hang Loose modellen kénnen hun sport en zorgen voor een geloofwaardige uiting. 

Hang Loose heeft een ruim bestand van sporters in alle categorieën; van atleten tot acrobaten en van zwemmers tot bodybuilders. Alle mogelijke sporters staan in ons bestand. Mocht het zo zijn dat de sport of sporter waarnaar u zoekt nog niet in ons bestand vertegenwoordigd is, dan gaan wij voor u op zoek

In 1990 was Wietse Slort student aan de ALO in Amsterdam. Om wat bij te verdienen was hij actief in de modellenwereld. Met zijn sportachtergrond was hij favoriet voor uiteenlopende sportopdrachten. Zo werd hij o.a. wielrenner voor Batavus en tennisser voor Perry Sport. Ook als hij niet per se de look had die bij deze sport paste, of bijzonder onderlegd was in de betreffende sport. Het leek hem beter om te specialiseren, ervoor te zorgen dat de juiste sporter bij de opdracht werd gezocht. Daarom startte hij in 1991 samen met zijn huisgenoot, econometriestudent Jeroen Velthuyse, een sportcastingbureau.

Na een aantal namen voor hun nieuwe bureau te hebben overwogen, gaf een verblijf op Hawaï de doorslag. De relaxte levensstijl van de mensen aldaar, de manier waarop surfers met elkaar omgingen; het werd in een handgebaar samengevat. Op een t-shirt zagen Jeroen en Wietse dit beeld – een bekende surfgroet – en besloten dat dit het perfecte logo van hun nieuwe bedrijf zou zijn. De naam van deze groet: Hang Loose.

Hang Loose Sportcasting was geboren, maar was nu nog slechts een naam, een logo en een zolderkamer. Jeroen ging verder met zijn studie en Wietse kon als echte ALO-student zijn draai niet vinden op kantoor. Daarom nam Wietse’s echtgenote Huguette van der Geld het bureau in 1995 over. Onder haar bezielende leiding floreerde Hang Loose. Er volgden vele setbezoeken, mapjes met modelvoorstellen werden door het hele land bezorgd en Hang Loose verhuisde naar een prachtig pand in de Amsterdamse binnenstad. De eerste opdrachten waren een feit – voor opdrachtgevers waarmee Hang Loose na meer dan 15 jaar nog steeds met veel plezier samenwerkt.

Onze opdrachtgevers